A hang világnapja nemzetközi programsorozat

WVD_logo_u-datum-01-300x274Tisztelt Kollégák!

A hang világnapja (World Voice Day) nemzetközi programsorozat, amely mára már mozgalomként hirdeti az emberi hang fontosságát és szépségét (www.world-voice-day.org), idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre.

Idén a programokhoz az MTA-ELTE Lendület Lingvális Artikuláció Kutatócsoport is csatlakozik fiataloknak (középiskolásoknak és egyetemistáknak) szervezett tudományos-ismeretterjesztő programjával, amely április 21-én (pénteken) 10 és 12 óra között kerül megrendezésre az ELTE “A” épületének (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A) földszintjén lévő 047-es teremben.

A program két rövid tudományos-ismeretterjesztő jellegű előadásból áll, melyeket az általunk használt eszközök és módszerek demonstrációja követ. A demonstráció során bemutatjuk a beszéddel foglalkozó kutatók fegyverarzenálját: egy akusztikai elemző szoftverrel láthatóvá tesszük a beszédet, és megnézzük azt is, hogy hogyan mozog a nyelv beszéd közben a szájüregben.

A felkért előadók és az előadás címe:

Prof. dr. Vicsi Klára (BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék): Hogyan működik az ép hallás, és hogyan óvhatjuk meg?

Prof. dr. Hacki Tamás (Regensburgi Orvostudományi Egyetem, Semmelweis Egyetem, ELTE) : Az emberi hang mint kommunikatív, fizikai és fiziológiai jelenség

Közreműködik az ELTE Pro Musica Vegyeskar (vezényel: Besse Attila).

A program weblapja: http://lingart.elte.hu/a-hang-vilagnapja-hogyan-mukodik-a-hallasrol-es-a-beszedrol-erthetoen/

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk!

Köszönettel és üdvözlettel:
Markó Alexandra marko.alexandra@btk.elte.hu
Deme Andrea deme.andrea@btk.elte.hu